Fără fierbere sau sterilizare. Iată metoda pentru a prepara cei mai delicioși gogoșari la borcan

3,824

Astăzi vă vom prezenta o rețetă savuroasă de gogoșari în oțet care nu necesită fierbere.

Iată cum se prepară, pas cu pas…

INGREDIENTE

5 kg de gogosari sau ardei (de orice culoare)
6 linguri de sare grunjoasa neiodata
300 g zahar
500 ml de otet din vin

o lingurita de acid salicilic (optional)
piper boabe
seminte de mustar
foi de dafin dupa plac

Cum se prepară?

Se spală gogoșarii bine, se curăță de cotoare, se taie mai întâi în jumătate, apoi în 3-4 bucăți.

Se pun într-un recipient mare, se presară deasupra sarea, zahărul și acidul salicilic (opțional, deoarece se păstrează bine și fără conservant), iar la final se adaugă oțetul.

Se amestecă bine, se acoperă vasul și se lasă deoparte aproximativ o zi (nu se întâmplă nimic dacă stau mai mult).

Se mai amestecă din când în când pentru a asigura dizolvarea completă a sării și zahărului și pentru ca fiecare bucățică de gogoșar să fie bine acoperită de marinada rezultată.

A doua zi, se pun în borcane boabe de piper, semințe de muștar și foi de dafin după preferință, apoi se îndeasă gogoșarii în borcane.

Se toarnă marinada rezultată peste gogoșari până când aceștia sunt complet acoperiți, se închide borcanul și gata. Borcanele se depozitează în cămară.