Prăjitură cu mere, după rețeta din caietul mamei mele. Foarte ușor de preparat și foarte delicioasă îți amintește de copilărie
Rețetă simplă pentru prăjitura cu mere
INGREDIENTE
PENTRU ALUAT
1 cană de zahăr
1 cană de iaurt
9 linguri de ulei
1 plic de praf de copt
4 ouă de mărime medie
2 căni de făină
PENTRU UMPLUTURĂ
o cană de zahăr
1 kilogram de mere
3 linguri de ulei
3 linguri de gris
1 linguriță de scorțișoară
Folosim o tavă cu dimensiunile 25×35 cm
MOD DE PREPARARE
In primul rând încălzim cuptorul la 190 de grade.
Batem ouăle împreună cu zahărul într-un vas până când acesta se topește complet.
După ce s-a topit zahărul, incorporăm uleiul și făina, amestecând bine compoziția. Mai apoi, adăugăm praful de copt.
Divizăm amestecul rezultat în două părți egale. Turnăm prima parte în tava pregătită și o coacem în cuptor pentru aproximativ 10 minute, până devine ușor rumenit.
În timpul coacerii, răzuim merele și le călim împreună cu zahărul într-o tigaie.
După călitul merelor, adăugăm grisul și, opțional, scorțișoara pentru un plus de aromă.
După ce scoatem tava din cuptor, distribuim umplutura de mere peste primul strat de aluat. Nivelăm compoziția și adăugăm a doua parte de aluat deasupra.
Prăjitura se reintroduce la cuptor și se coace uniform.
La final, presărăm zahăr pudră peste prăjitură, așteptăm să se răcească, apoi o tăiem în porții. Este acum gata pentru a fi savurată.
Poftă bună!