Slănină la borcan în saramură. După 3 zile se poate servi, o bunătate, îți lasă gura apă

721

Iată rețeta rapidă pas cu pas de slănină la borcan in saramură

După 3 zile se poate servi, o bunătate, îți lasă gura apă.

INGREDIENTE

1 l apă
100 g sare grunjoasă
3 foi dafin
15 boabe piper negru
6 boabe ienibahar
1 linguriță condimente pentru frigărui
1,5 kg slănină sau piept de porc
usturoi după gust
mărar și de pătrunjel în fiecare borcan, opțional

INGREDIENTE NECESARE PRIMA SARAMURĂ:

1 l apă
100 g sare grunjoasă

MOD DE PREPARARE:

Spălăm slănina (sau pieptul de porc) și o uscăm cu prosoape de hârtie. O tăiem în bucăți potrivite pentru borcanul pe care îl vom folosi.

În prima etapă, adaugăm apă într-o cratiță și incorporăm sarea, boabele de ienibahar, piperul, condimentele pentru frigărui, foile de dafin. Amestecăm și punem cratița pe foc. Odată ce începe să fiarbă, menținem fierberea timp de 3-4 minute. După ce a fost fiartă, lăsăm compoziția să se răcească.

În borcanele curate, dispunem firele de verdeață, adăugăm bucățile de slănină într-un aranjament compact. Intercalăm feliuțe de usturoi între acestea pentru a completa compoziția

Umplem complet borcanele cu saramură și adăugăm și foile de dafin din ea în borcane. Acoperim borcanele cu capace și lăsăm slănina să se săreze la temperatura camerei, timp de 2 zile. Ulterior, scurgem saramura din borcane.

Pentru a doua saramură, dizolvăm sarea în apă și fierbem soluția timp de 2-3 minute, din momentul în care dă în clocot. Lăsăm să se răcească complet, după care turnăm saramura în borcane. Acoperim borcanele cu capace și le dăm la frigider pentru 3 zile.

Rescrie textul să nu se vadă ca e copiat

ChatGPT
Umplem complet borcanele cu slănină și adăugăm frunzele de dafin în ele. Acoperim borcanele cu capace și permitem slăninei să se săreze la temperatura camerei timp de 2 zile. Apoi, eliminăm saramura din borcane.

Pentru a prepara a doua saramură, dizolvăm sarea în apă și fierbem soluția timp de 2-3 minute de la momentul în care începe să dea în clocot. Lăsăm să se răcească complet, apoi turnăm saramura în borcane. Acoperim borcanele cu capace și le refrigerăm timp de 3 zile.

După un interval de trei zile, se extrage slănina din soluția de saramură, se absoarbe excesul de lichid cu ajutorul prosoapelor de hârtie, apoi se taie în felii și este gata pentru servire.

Spor la gătit și Poftă bună!