“După a patra zi, corpul va începe să elimine depozitele de grăsime din talie, iar kilogramele nu revin timp de trei ani. Am facut verificarea”
“Excesul de grăsime nu doar afectează aspectul fizic, ci și sănătatea în general.
O dietă cunoscută sub numele de “Senzație” a câștigat popularitate în întreaga lume datorită eficienței sale.
Aceasta este o dietă hipocalorică moderată și poate fi urmată pe o perioadă destul de lungă, de până la 3 săptămâni.
Cei care promovează dieta “Senzație” susțin că puteți pierde în greutate între 3-5 kg în fiecare săptămână, ceea ce înseamnă că, în total, puteți slăbi aproximativ 7-12 kg în decurs de 3 săptămâni.
De asemenea, se spune că aceste kilograme pierdute nu se vor întoarce timp de 3 ani.
Dietă echilibrată
Vă prezentăm meniul pentru 7 zile, fiecare săptămână de dietă având același meniu. Dar să aveți în vedere că nu e obligatoriu să țineți dieta tocmai 3 săptămâni. Ar trebui să vă stabiliți un obiectiv și să vă opriți imediat ce îl atingeți.
Meniu săptămânal
Ziua 1
Pentru micul dejun, savurați o ceașcă aromatică de cafea.
La prânz, optați pentru 2 ouă fierte și însoțiți-le cu o salată de spanac sau de morcov fiertă, completată cu o lingură de ulei vegetal. Adăugați și o roșie sau un pahar de suc de tomate fără adaos de zahăr.
La cină, bucurați-vă de un delicios steak de 200-250 g prăjit în ulei vegetal, alături de o salată proaspătă din legume, inclusiv varză, sfeclă și morcov, la care veți adăuga, din nou, ulei vegetal.
Ziua 2
Începeți ziua cu o ceașcă de cafea și un pesmet.
Pentru prânz, serviți 100 g de steak însoțit de o salată bogată din legume proaspete.
La cină, indulciți-vă cu 200 g de carne de vită slabă, însoțită de un pahar de lapte acru, chefir sau iaurt natural.
Ziua 3
Dimineața, energizați-vă cu o ceașcă de cafea și un pesmet.
La prânz, pregătiți un delicios prânz constând dintr-un morcov, o sfeclă sau o rădăcină de țelină prăjite în ulei vegetal, însoțite de o roșie sau un pahar de suc de tomate, alături de o mandarină sau prună și 1-2 portocale.
La cină, meniul rămâne același cu cel de la prânz.
Ziua 4
Pentru micul dejun, bucurați-vă de o ceașcă de cafea.
La prânz, degustați un ou fiert, însoțit de 3-4 morcovi fierți, pe care puteți să-i transformați într-o delicioasă salată adăugându-le ulei vegetal, și o porție de 150 g de cașcaval.
La cină, încheiați ziua cu o gustare sănătoasă sub forma unei salate de fructe, evitând bananele.
Ziua 5
Dejun: un morcov proaspăt ras, stropit cu puțin suc de lămâie.
Prânz: 500 g de pește fiert sau preparat la baine marie, 1 roșie sau un pahar de suc de tomate.
Cină: o bucată relativ mică de steak, salată din legume proaspete (varză, sfeclă, morcov, castraveți, ardei gras).
Ziua 6
Dejun: o ceașcă de cafea.
Prânz: 500 g de carne de pui preparată la baine marie sau coaptă în folie de aluminiu.
Cină: 2 ouă fierte, morcov proaspăt ras, o ceașcă de ceai.
Ziua 7
Dejun: o ceașcă de ceai.
Prânz: 150-200 g de carne de vită preparată la baine marie sau fiartă, un măr.
Cină: la fel ca și prânzul.
Cu siguranță, în timpul acestei diete, nu veți experimenta senzația de foame, deoarece porțiile prescrise sunt suficiente pentru a menține funcționarea normală a corpului.
Mâncarea formată din carne și legumele preparate cu ulei vă vor furniza organismului doza necesară de nutrienți și vitamine.
Este important să vă consultați cu un medic specialist înainte de a începe orice dietă. Vă dorim multă sănătate și un corp sănătos!
Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic.