Dieta aceasta îți va schimba viața. Pierzi între 10 și 20 de kilograme în doar 13 zile și nu te înfometezi. Meniu complet

1,610

Dacă îți faci griji în privința kilogramelor în plus, nu ești singura. Multe femei experimentează diverse diete și produse de slăbit fără prea mult succes.

Există însă o dietă originală, dificilă, dar eficientă, care promite o schimbare radicală în doar 13 zile. Poți pierde între 10 și 20 de kilograme, iar rezultatele vor fi remarcabile.

Această dietă, cunoscută și sub numele de dieta daneză, promite nu doar pierderea în greutate, ci și o schimbare profundă a metabolismului. Cu respectarea strictă a planului zilnic, se spune că poți elimina complet grăsimea acumulată în țesuturi.

Este dificilă, dar se susține că la sfârșitul celor 13 zile, poți reveni la o alimentație normală fără a lua în greutate timp de doi ani.

Iată care sunt regulile de baza:

Orice adăugare de alimente în afara celor permise în timpul dietei (cum ar fi o bomboană, o gumă de mestecat, un biscuit, sau un pahar de bere sau vin) necesită întreruperea imediată a curei, deoarece aceasta își pierde eficacitatea. Reînceperea dietei este posibilă doar după o pauză de cel puțin 6 luni.

Dacă găsești dificil să urmezi dieta corect timp de mai mult de 6 zile, cu respectarea riguroasă a regulilor alimentare, este recomandat să oprești dieta și să o reiei după o pauză de 3 luni.

Pentru a putea respecta regimul alimentar prescris, evită să primești vizite sau musafiri în cele 13 zile ale dietei.

În cazul în care te confrunți cu senzația de foame, este recomandat să consumi cel puțin 2 litri de apă zilnic.

Asigură-te că salata verde inclusă în dietă este proaspătă.

Poți înlocui codul (peștele) cu păstrăv sau calcan.

Este important să menții cafeaua în dietă și să nu o înlocuiești cu ceai sau invers.

Iaurtul natural indicat în dietă trebuie să fie nepasteurizat și să nu conțină adaosuri de zahăr sau fructe.

Dacă nu îți place carnea de vacă, poți opta pentru cea de pui, care ar trebui să fie preparată la grătar sau fiartă.

Ziua 1

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr;
-prânz: 2 ouă fierte tari + 400 g spanac + 1 roşie;
-cină: 200 g friptură de vac + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie;

Ziua 2

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr;
-prânz: 250 g şuncă + 1 cutie iaurt natural;
-cină: 200 g friptură de vacă + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie;

Ziua 3

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie pâine prăjită
-prânz: 2 ouă fierte tari + 1 felie şuncă + 1 salată
-cină: ţelină fiartă + 1 roşie + 1 fruct proaspăt (măr, pară, portocală)

Ziua 4

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie pâine prăjită
-prânz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie iaurt natural
-cină: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 g brânză de vaci

Ziua 5

-mic-dejun: 1 morcov mare ras
-prânz: 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie + 1 linguriţă unt
-cină: 200 g friptură de vacă + 1 ţelină rasă

Ziua 6

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie pâine prăjită
-prânz: 2 ouă fierte tari + 1 morcov mare ras
-cină: 1/2 pui + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie

Ziua 7

-mic-dejun: 1 ceaşcă de ceai fără zahăr
-prânz: nimic (bea multă apă, ajută!)
-cină: 200 g cotlet de miel + 1 măr

Ziua 8

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr
-prânz: 2 ouă fierte tari + 400 g spanac + 1 roşie
-cină: 200 g friptură de vacă + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie

Ziua 9

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr
-prânz: 250 g şuncă + 1 cutie iaurt natural
-cină: 250 g friptură de vacă + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie

Ziua 10

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie pâine prăjită
-prânz: 2 ouă fierte tari + 1 felie şuncă + 1 salată
-cină: 1 ţelină fiartă + 1 roşie + 1 fruct proaspăt (măr, pară, portocală)

Ziua 11

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie pâine prăjită
-prânz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie iaurt natural
-cină: 1 ou fiert tare + 1 morcov ras + 250 g brânză de vaci

Ziua 12

-mic-dejun: 1 morcov mare ras
-prânz: 200 g cod fiert cu zeamă de lămâie + 1 linguriţă unt
-cină: 250 g friptură de vacă + 1 ţelină rasă

Ziua 13

-mic-dejun: 1 ceaşcă de cafea + 1 cub de zahăr + 1 felie pâine prăjită
-prânz: 2 ouă fierte tari + 1 morcov mare ras
-cină: 250 g pui + 1 salată cu ulei şi zeamă de lămâie