Un desert deosebit. Prajitura cu nuci caramelizate și crema fiarta

53,292

Prajitura divina: preferata familiei mele, atat de fina si gustoasa!

Descoperă rețeta pentru prăjitura divina. Aceasta reteta este o combinatie perfecta de texturi si arome care va impresiona pe oricine!

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

6 oua
Un praf de sare
10 g praf de copt
80 g zahar
60 g faina alba
80 g nuci prajite, maruntite

Ingrediente crema fiarta:

3 oua
5 g zahar vanilat
80 g zahar
50 g faina alba
400 ml lapte
200 g unt

Ingrediente caramel:

100 g zahar
100 ml smantana lichida (33% grasime)
20 g unt

Ingrediente crema mascarpone:

100 ml smantana lichida (33% grasime)
50 g zahar
250 g mascarpone

Nuci caramelizate:

100 g zahar
100 g nuci

METODA DE PREPARARE

Blatul:
Bateți ouăle împreună cu un praf de sare și zahărul, până când obțineți o compoziție aerată și spumoasă. Cerneți făina amestecată cu praful de copt deasupra și încorporați-o ușor. Adăugați nucile tocate fin și amestecați delicat. Turnați aluatul într-o tavă de 23×23 cm, tapetată cu hârtie de copt, și coaceți-l la 180°C timp de 25-30 de minute.

Crema fiartă:
Amestecați ouăle cu zahărul vanilat și cel tos, apoi adăugați făina, amestecând bine. Încorporați laptele treptat, amestecând continuu, și puneți compoziția la foc mic. Fierbeți până obțineți o textură similară cu budinca. Transferați crema într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și lăsați să se răcească complet.

Caramelul:
Topiți zahărul într-o tigaie, până se transformă în caramel. Adăugați smântâna lichidă și untul, amestecând până când compoziția devine omogenă. Puneți caramelul într-un bol, acoperiți-l și lăsați-l să se răcească.

Crema finală:
Bateți untul moale și adăugați treptat crema fiartă, complet răcită. Încorporați caramelul răcit, mixând până obțineți o cremă fină și omogenă.

Asamblarea:
Tăiați blatul în două straturi. Întindeți crema pregătită peste primul strat, apoi așezați deasupra al doilea strat, cu partea superioară orientată în jos, pentru a facilita aplicarea uniformă a cremei. Acoperiți prăjitura cu cremă și pe margini, apoi lăsați-o la frigider pentru 4 ore.

Nucile caramelizate:
Topiți zahărul într-o tigaie, adăugați nucile tocate și gătiți-le timp de 6 minute. Răsturnați nucile pe hârtie de copt și lăsați-le la frigider timp de 30 de minute, pentru a se întări.

Decorarea:
Bateți smântâna cu zahărul, apoi încorporați mascarponele. Întindeți acest strat cremos pe suprafața prăjiturii și presărați nucile caramelizate zdrobite. Porționați prăjitura și savurați-o cu plăcere.

Spor la gătit și Pofta bună!