Descoperă rețeta pentru cea mai făină prăjitură cu mere, pufoasă și cremoasă. Pur și simplu se topește în gură
Descoperă rețeta pas cu pas pentru cea mai făină prăjitură cu mere. Iese pufoasă, cremoasă si pur și simplu se topește în gură.
INGREDIENTE PENTRU BLAT
160 g făină
4 linguri ulei
1 linguriță praf de copt
4 ouă
150 g zahăr
INGREDIENTE PENTRU STRATUL DE BRÂNZĂ
125 ml frișcă lichidă
250 g brânză
Zahăr după gust
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURA DE MERE
300 ml apa
1 plic budincă de vanilie
500 g mere curățate de coajă
80 g zahăr
METODA DE PREPARARE:
Pentru prepararea blatului, începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile până obținem o spumă fermă, adăugând treptat zahărul. Apoi, încorporăm pe rând gălbenușurile, uleiul și, la final, adăugăm făina, pe care am amestecat-o în prealabil cu praful de copt.
Ungem o tavă de dimensiuni 30×35 cm cu hârtie de copt și turnăm aluatul în ea. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 170°C și coacem blatul pentru aproximativ 20 de minute.
Pentru umplutură, merele se taie în cubulețe mici și se pun într-o cratiță cu jumătate din cantitatea de apă. După ce apa începe să fiarbă, lăsăm să clocotească încă 5 minute.
Amestecăm apa rămasă cu praful de budincă și zahărul, apoi turnăm acest amestec peste merele fierbinți. Continuăm să fierbem până când amestecul devine gros. Întindem crema obținută peste blatul răcit și așteptăm să se răcească complet.
Pentru glazură, batem frișca lichidă până devine spumă tare, apoi o omogenizăm cu brânza și zahărul. Întindem acest amestec peste crema răcită. Dacă dorim, putem presăra scorțișoară deasupra prăjiturii pentru un plus de aromă.
Spor la gătit și Poftă bună!