Descoperă rețeta Pani Walevska. O prăjitură delicioasa

5,656

Iată cum poti prepara o prăjitură delicioasă cu fructe de pădure.

INGREDIENTE CREMA:

Lapte: 250 ml
Faina: 1 lingura
Zahăr: 50 gr
Amidon: 1 lingura
Galbenus: 1 buc.
Unt: 100gr
Zahar vanilat: 1 pachet

INGREDIENTE ALUAT

Unt : 100 gr
Faina: 250 g
Gălbenușuri ou: 3
Praf de copt: 1 lingurita
Zahar: 50 g

INGREDIENTE BEZEA

Amidon: jumătate lingura
Albușuri: 4
Zahar pudra: 125 g

MODUL DE PREPARARE

Puneți făina (200 g) într-un bol și tăiați untul bucățele. Frământați cu mâinile până se combină bine. Adăugați restul ingredientelor: praf de copt, zahăr și gălbenușuri. Continuați să frământați aluatul, adăugând făină suplimentară dacă este necesar. Dacă aluatul este prea sfărâmicios și nu se leagă, adăugați o lingură de apă.

Tapetați o tavă (20×30 sau 25×30) cu hârtie de copt, lăsând marginile să depășească puțin laturile (pentru a scoate prăjitura mai ușor). Întindeți aluatul, rulați-l pe un sucitor și transferați-l în tavă. Distribuiți aluatul uniform în toată tava. Răspândiți fructele de pădure (sau gem) pe toată suprafața aluatului.

Bateți cele 4 albușuri cu zahăr pudră.

Adăugați amidonul și amestecați bine. Întindeți bezeaua peste fructe, uniformizând suprafața. Coaceți la 180°C timp de 40 de minute. Dacă bezeaua începe să se ardă, acoperiți cu folie de aluminiu.

Pregătiți crema.

Turnați laptele într-o cratiță mică cu strat antiaderent, adăugați zahărul, vanilia, gălbenușurile, amidonul și făina și amestecați bine.

Gătiți la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu. Lăsați să se răcească.

Scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească. Folosind hârtia de copt, scoateți prăjitura din tavă pe o planșetă. Tăiați prăjitura în două.

După ce crema s-a răcit, bateți untul și adăugați crema răcită, câte o lingură pe rând, amestecând continuu.

Ungeți jumătate din prăjitură cu cremă, acoperiți cu cealaltă jumătate, apăsați ușor și dați la frigider pentru cel puțin 2 ore. Tăiați apoi în bucăți.