Prăjitura Lulu. O prăjitură nemaipomenit de delicioasă și de delicată

1,382

Rețeta prăjitura Lulu căreia nu îi rezistă niciun musafir

INGREDIENTE PENTRU BLAT

150 ml lapte
100 ml ulei
100 g unt
8 ouă
250 g zahăr

120 g făină
1 plic praf de copt
70 g griș
55 g cacao
2 plicuri zahăr vanilat
sare

INGREDIENTE CREMA de MASCARPONE și CARAMEL:

400 g crema caramel
1 lingură extract de vanilie
250 g brânză mascarpone
250 ml smântână

MOD DE PREPARARE:

In primul rand separăm gălbenușurile de albușuri. Într-un vas separat, batem gălbenușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul vanilat, 1/2 zahăr, uleiul, untul topit și amestecăm totul foarte bine.

Adăugăm făina cernută, praful de copt, pudra de cacao, grișul, laptele și amestecăm foarte bine.

Într-un bol separat, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, pudra de cacao și amestecăm bine. Turnăm spuma în compoziția de gălbenușuri și mixăm până la omogenizare.

Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 12 minute. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

Într-un vas, amestecăm brânza mascarpone cu cream caramel. Adăugăm smântâna bătută frișcă, esența de vanilie și amestecăm foarte bine.

Tăiem cele 2 blaturi în 2 foie egale. Le tapetăm cu crema pregătită anterior și formăm tortul.

La final, decorăm cu fulgi de ciocolată și miez de nucă. Punem prăjitura la frigider peste noapte.