Rețeta tradițională de cârnați de casă din caietul bunicii
Majoritatea dintre noi facem cumpărături și cumpăram cârnații apetisanți, însă gustul lor adesea nu corespunde aspectului. De aceea, este întotdeauna mai înțelept să-i preparăm singuri.
Iată rețeta unor cârnați făcuți în casă, extrem de gustoși. Sunt ideali pentru grătar și perfecti pentru a crea delicioasele aperitive.
INGREDIENTE
2 kg de carne de vită fără grăsime sau piele
2 kg de carne de porc fără grăsime sau sorici
1 kg de grăsime de porc (recomandat să utilizăm slănină și ceafă)
100 de grame de sare
4 linguri de cimbru uscat
2 linguri de ardei iute măcinat
1 lingură de cimbru proaspăt
1/2 lingură de piper negru măcinat
1/2 lingură de nucșoară măcinată
1 lingură de usturoi pudră sau proaspăt mărunțit
1 pahar de vin roșu
Ață pentru legat
Mațe de porc pentru umplut
MOD DE PREPARARE
Tăiați carnea de porc și grăsimea, apoi treceți-le prin mașina de tocat cu o sită groasă. Procesați amestecul o singură dată și păstrați-l la rece pentru a menține temperatura scăzută.
Într-un bol, combinați sarea și toate condimentele, apoi adăugați vinul. Amestecați bine și turnați peste carnea tocată.
Frământați energic până când toate ingredientele sunt bine încorporate, asigurându-vă că amestecul obține o consistență pastoasă. Continuați frământarea timp de unu sau două minute, menținând amestecul la o temperatură rece.
Pentru umplerea cârnaților, schimbați sita mașinii de tocat cu un set de umplere și introduceți intestinele de porc.
Umpleți mașina cu amestec și apoi intestinele. După umplere, legați cârnații în dimensiunea dorită, având grijă să înțepați acul pentru a elimina aerul.
Păstrați cârnații în frigider pentru a-i savura în următoarele două sau trei zile. Dacă doriți să-i conservați, congelați-i la -18°C, unde pot rezista până la șase luni.
Astfel, veți putea încânta familia și prietenii cu cârnați de casă delicioși. Urmați această rețetă simplă și gătiți-i la grătar sau în orice alt mod preferați.
Nu uitați să savurați împreună cu cei dragi și să vă bucurați de aceste momente speciale.