Ciorba de perisoare fara strop de carne

11,184

Rețeta de post
Ciorba de perisoare fara strop de carne. Este gustoasa si satioasa.

INGREDIENTE

200 g varza tocata

3 linguri ulei

1 ceapa

jumatate de cutie de rosii

1 ardei rosu

500 g ciuperci

7 linguri faina

busuioc

legume

apa, sare, piper, foi de dafin

Ingrediente pentru perisoare

3 linguri ulei

patrunjel

marar

MOD DE PREPARARE

Cu un cuțit, tocam fin ceapa și ardeiul, apoi le călim într-o tigaie încinsă cu ulei timp de 5 minute.

Introducem varza tocată, legumele, apă, sare și piper în tigaie. Amestecăm bine și adăugăm la final frunzele de dafin.

Pentru perisoare, fierbem ciupercile în apă sărată timp de 10 minute.

Folosind un blender, mărunțim ciupercile și le combinăm cu faina, busuiocul, sarea și piperul. Amestecăm bine compoziția.

Cu mâinile, formăm perisoarele și le adăugăm în ciorbă. Gătim la foc mic până când se ridică la suprafață.

La final, adăugăm cubulețe de roșii și verdețuri.

Poftă bună!