Ciorba de perisoare fara strop de carne
Rețeta de post
Ciorba de perisoare fara strop de carne. Este gustoasa si satioasa.
INGREDIENTE
200 g varza tocata
3 linguri ulei
1 ceapa
jumatate de cutie de rosii
1 ardei rosu
500 g ciuperci
7 linguri faina
busuioc
legume
apa, sare, piper, foi de dafin
Ingrediente pentru perisoare
3 linguri ulei
patrunjel
marar
MOD DE PREPARARE
Cu un cuțit, tocam fin ceapa și ardeiul, apoi le călim într-o tigaie încinsă cu ulei timp de 5 minute.
Introducem varza tocată, legumele, apă, sare și piper în tigaie. Amestecăm bine și adăugăm la final frunzele de dafin.
Pentru perisoare, fierbem ciupercile în apă sărată timp de 10 minute.
Folosind un blender, mărunțim ciupercile și le combinăm cu faina, busuiocul, sarea și piperul. Amestecăm bine compoziția.
Cu mâinile, formăm perisoarele și le adăugăm în ciorbă. Gătim la foc mic până când se ridică la suprafață.
La final, adăugăm cubulețe de roșii și verdețuri.
Poftă bună!