Rețeta pentru sarmale delicioase de post ca la Manastirea Prislop.

7,169

Află în rândurile de mai jos cum trebuie să gătești sarmale de post ca la Mănăstirea Prislop. Fără îndoială musafirii se vor ridica satisfăcuți de la masă!

INGREDIENTE

1 varză murată mare;
450 grame ciuperci champignon;
1 morcov de mărime medie, dat prin răzătoare fină;
1 felie mică țelină rasă;
1 ceapă mare tocată fin;

130 grame orez;
300 ml suc de roșii;
3 linguri pastă de roșii;
1-3 frunze dafin;
1 linguriță cimbru uscat;
1/2 legatură pătrunjel verde tocat mărunt;
sare;

piper proaspăt măcinat;
boabe de piper;
2 crenguțe de cimbru;
1 praf oregano;
2-3 linguri ulei;
apă fiartă.

MOD DE PREPARARE

Această rețetă delicioasă și potrivită pentru perioada postului demonstrează că preparatele fără carne pot fi nu doar sănătoase, ci și gustoase.

Începând cu curățarea, spălarea și tocare măruntă a cepei, se continuă cu călirea acesteia în 2-3 linguri de ulei până devine sticloasă.

Morcovul, curățat și dat pe răzătoarea fină, se adaugă peste ceapă și se călesc împreună pentru încă un minut.

Ciupercile curățate și tocate mărunt se alătură amestecului de ceapă și morcov, călcându-se încă un minut.

Orezul, spălat și lăsat la scurs, se adaugă peste legumele călite.

Se condimentează compoziția cu cimbru, sare, piper și pătrunjel tocat mărunt, apoi se lasă la flacără medie pentru două minute.

Frunzele de varză sunt umplute cu compoziția de orez și ciuperci, formând sarmale care vor fi așezate într-un vas de gătit pe un pat de varză julien, morcov ras și țelină.

Sucul de roșii amestecat cu pasta de roșii se adaugă în straturi, între rândurile de sarmale, iar deasupra se dispun cimbru și oregano.

Un ultim strat de varză julien completează aranjamentul, iar boabele de piper adaugă arome. Se adaugă ulei și apă fierbinte până la nivelul sarmalelor.

Gătite după rețeta mănăstirească, sarmalele se lasă la fiert în cuptor, acoperite cu staniol sau capac specific, timp de 30 de minute la flacără medie, având grijă să completezi cu apă pentru a evita arderea lor.

Poftă bună!