Regim alimentar. Cum să obții o reducere de aproximativ 5 kilograme în 3 zile. Meniul zilnic detaliat

6,528

Dieta de trei zile este cunoscută sub numele de “dieta cardiacilor” și este utilizată și în unitățile de sănătate internaționale pentru pacienții cu probleme cardiace care necesită o scădere rapidă în greutate în pregătirea pentru intervenții chirurgicale la inimă.

Acest plan alimentar implică reguli stricte pentru consumul alimentelor pe o perioadă de trei zile consecutive, urmate de patru zile în care poți mânca variat. Acest ciclu trebuie repetat la începutul fiecărei săptămâni sau de câte ori este necesar până când ajungi la greutatea dorită.

În cele trei zile de restricții, trebuie să te concentrezi pe consumul de toast și o sursă de proteine, menținând un aport caloric de 800-1000 de calorii pe zi. Nu sunt permise alte ingrediente sau produse care să le înlocuiască.

Alimente permise în cele trei zile:

Proteine: ton, ouă, carne de pui fără piele, unt de arahide, carne slabă de vită sau porc.
Fructe: grepfrut, banane, pepene galben și mere.
Legume: morcovi, conopidă, varză, broccoli, sfeclă, fasole.
Produse lactate: înghețată de vanilie, brânză cottage, brânză cheddar.
Cereale: toast sau crackers.
Băuturi: cafea neagră, ceai, apă și suc dietetic.

Sare și piperul sunt singurele condimente permise, iar pentru desert, înghețata de vanilie este permisă o dată pe zi, la cină.

În celelalte patru zile, poți să te bucuri de orice preparate dorești.

Această dietă, cunoscută și ca “dieta cardiacă” sau “dieta Birmingham,” presupune un plan alimentar rigoros pe o durată de trei zile, urmat de patru zile de alimentație normală. În cele trei zile, trebuie să urmați un meniu strict, care include:

Ziua 1

Mic dejun: Jumătate de grepfrut sau suc și o felie de toast cu o linguriță de unt de arahide.
Prânz: O felie de toast cu 73 de grame de ton.
Cină: 85 de grame de carne slabă, 180 de grame de fasole, 130 de grame de morcovi sau sfeclă, 1 măr mic și 150 de grame de înghețată de vanilie.

Ziua 2

Mic dejun: 1 ou fiert tare, o felie de toast și jumătate de banană.
Prânz: 225 de grame de brânză cottage sau 75 de grame de ton și 5 crackers.
Cină: Carne de vită, 90 de grame de broccoli sau varză, 65 de grame de morcovi, jumătate de banană și 75 de grame de înghețată de vanilie.

Ziua 3

Mic dejun: 1 ou fiert tare și o felie de toast.
Prânz: 28 de grame de brânză cheddar, 1 măr mic și 5 crackers.
Cină: 146 de grame de ton, 100 de grame de fasole sau conopidă, 130 de grame de morcovi sau sfeclă, 160 de grame de pepene galben și 75 de grame de înghețată de vanilie.

Este important să rețineți că specialiștii recomandă să nu urmați această dietă mai mult de trei zile, și să consumați zilnic 8 pahare de apă.

Această dietă este concepută pentru a ajuta la pierderea rapidă a greutății, dar trebuie abordată cu precauție.