Rețeta pentru pască fără aluat de la Sorin Bontea. “Nu e complicat si e foarte rapida”. Gata in 10 minute
Mai sunt doar câteva zile până la sărbătoarea Paștelui, iar acum este momentul perfect pentru a învăța cum să pregătești bunătățile tradiționale pentru masa festivă. Astăzi îți propunem o rețetă savuroasă – pasca fără aluat, un desert preferat de mulți români în această perioadă.
Rețetă pasca fără aluat – Pași de urmat
Pasca este un preparat dulce nelipsit de pe masa de Paște a românilor. Chef Sorin Bontea a prezentat pe YouTube modul în care se poate realiza pas cu pas această rețetă simplă, dar extrem de gustoasă, de pască fără aluat. Iată cum poți să o faci și tu acasă:
Sorin Bontea:
“Am aici o pasca fara aluat sau puteti sa ii spuneti si cheesecake romanesc. Pentru aceasta reteta, am nevoie ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Nu este o reteta complicata”
INGREDIENTELE:
700 g branza de vaci
400 g smantana
100 g gris
50 g faina
250 g zahar
4 oua
1 lamaie
2 plicuri zahar vanilat
2 esente de vanilie
200 g stafide
80 g unt
Cum se prepară:
Prepararea acestei rețete durează doar zece minute, așa cum a menționat și chef Sorin Bontea. După ce ai pregătit toate ingredientele necesare, trebuie doar să torni compoziția într-o formă rotundă pentru copt.
Sorin Bontea:
“Incepem cu ouale, zaharul si le batem impreuna doua minute, nu foarte mult, e o reteta foarte rapida. Adaugam branza de vaci. Este foarte important ca compozitia sa fie cat mai omogena la aceasta reteta. Adaug untul, care e foarte important sa fie la temperatura camerei, esenta de vanilie, smantana si jumatate de lamaie stoarsa. Pun si coaja de la o lamaie rasa, adaug si faina putin cate putin, pentru a nu face cocoloase, dupa care si grisul. Pun si stafidele, pe care le-am hidratat deja cu putina apa calda.”
Pasca se coace la 160 de grade Celsius, pentru aproximativ o oră. Durata coacerii poate diferi în funcție de cuptorul folosit. După ce o scoți din cuptor, trebuie să o lași să se răcească minimum o oră, pentru ca textura să se fixeze bine înainte de a o porționa.
Poți servi pasca simplă sau presărată cu zahăr pudră, iar dacă vrei să o faci și mai gustoasă, adaugă lângă ea câteva fructe proaspete.
Sorin Bontea:
“Eu am o forma pe care am tapetat-o cu unt, zahar si faina. Punem totul in forma si e gata, o bag la cuptor la 160 de grade, timp de o ora. Dupa 60 de minute, asa arata pasca, am lasat-o sa se raceasca si merge taiata”
Încearcă și tu această rețetă rapidă și delicioasă, perfectă pentru masa de Paște. Este ușor de realizat și cu siguranță va deveni un preparat îndrăgit de toți cei dragi!