Melcișori de casă delicioși cu brânză dulce și cremă de smântână

1,163

Descoperă rețeta pentru melcișori de casă delicioși cu brânză dulce și cremă de smântână.

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

300 – 350 grame de făină
3 grame drojdie (uscată)
100 ml de lapte
50 grame de zahăr
50 grame unt (82% grăsime)
70 grame de smântână
puțină sare

PENTRU UMPLUTURĂ:

500 grame brânză de vaci
100 grame de zahăr
1 ou

PENTRU CREMA DE SMÂNTÂNĂ:

200 grame de smântână fermentată
1 lingură de zahăr

METODA DE PREPARARE:

Începem prin a dizolva drojdia în laptele ușor încălzit, apoi adăugăm jumătate de linguriță de zahăr și 2-3 linguri de făină. Amestecăm totul bine pentru a obține un aluat fin. Lăsăm la loc cald timp de 30-40 de minute, până când își dublează volumul.

Cernem făina separat. Peste ea, adăugăm sarea și zahărul, amestecând până ce ingredientele uscate se omogenizează. Incorporăm untul moale și smântâna, apoi frământăm aluatul până devine elastic.

Dacă aluatul este prea moale, mai adăugăm puțină făină. În cazul în care aluatul pare prea dens, completăm cu puțin lapte călduț, frământând bine.

Acoperim aluatul și îl lăsăm să stea timp de aproximativ 15 minute. După aceea, îl frământăm din nou și îl lăsăm la cald, până ce își dublează volumul.

Între timp, pregătim umplutura. Amestecăm brânza proaspătă de vaci cu zahărul și oul până obținem o compoziție fină. Dacă brânza este prea apoasă, putem adăuga o cantitate mică de făină pentru a o lega.

Întindem aluatul într-un strat de aproximativ 1 centimetru grosime. Punem umplutura peste aluat și rulăm strâns pentru a forma o ruladă.

Tăiem rulada în felii, așezând fiecare bucățică pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spațiu între ele pentru a crește.

Lăsăm melcișorii la dospit pentru 30-40 de minute, până când își măresc volumul vizibil.

Cu câteva minute înainte de a-i băga în cuptor, îi ungem cu ou bătut. Coacem la 180 de grade Celsius până când capătă o culoare aurie.

După ce s-au copt, pregătim crema din smântână și zahăr. Punem crema peste melcișori imediat ce îi scoatem din cuptor, apoi îi acoperim și îi lăsăm să se răcească ușor, până devin călduți.

Spor la gătit și Pofta bună!