Vinete marinate cu usturoi au un gust excepțional și merită încercate cel puțin o dată.

1,502

Legumele se potrivesc cu o varietate de alimente, iar vinetele nu fac excepție. Gustul lor minunat și beneficiile pentru sănătate sunt evidente, iar prepararea termică le transformă într-un deliciu culinar de neuitat.

INGREDIENTE

500 ml de apa
150 ml otet
6 vinete
10 catei de usturoi
2 bucati de ardei dulci macinat
5 frunze de dafin
4 boabe de piper negru intreg
1 lingura sare
1 lingura zahar granulat
1 lingura ulei de floarea soarelui
1 lingura miere
4 buc de cuisoare

METODA DE PREPARARE

Mai întâi, preparați marinada. Într-o cratiță, combinați apă, oțet, sare, zahăr, miere și ulei vegetal. Adăugați cuișoare, foi de dafin, condimente și ardei.

Aduceți amestecul la fierbere și lăsați-l să se răcească.

Între timp, curățați vinetele de coajă. Clătiți-le din nou și pregătiți-le conform următorilor pași.

Tăiați vinetele în felii de aproximativ 1 cm grosime. Presărați sare peste ele și lăsați-le să stea timp de aproximativ 15 minute.

Încălziți o tigaie și prăjiți feliile de vinete pe ambele părți până devin moi.

Tăiați usturoiul curățat în felii subțiri și pregătiți un vas adânc. Turnați marinada răcită în acest recipient și așezați feliile de vinete prăjite în el.

Puneți usturoi pe fiecare felie de vinete. Puneți recipientul cu vinete la frigider și lăsați-l să se marineze cel puțin o zi, dar nu mai mult de cinci zile.

Dacă marinați vinetele corect, veți obține o delicatesă deosebită. Puteți prăji vinetele marinate astfel sau le puteți găti în sosuri după preferințe.

Vă recomandăm să încercați să tăiați vinetele marinate în cuburi și să le prăjiți în ulei împreună cu usturoi proaspăt.

Spor la gătit și Pofta bună!