Descoperă rețeta de vinete conservate în borcan pentru iarnă. Sunt mult mai savuroase decât cele congelate.
Renunță la metoda vinetelor congelate pentru iarnă, care își pierd proprietățile și gustul.
Descoperă rețeta de vinete conservate la borcan pentru iarnă. Sunt mult mai savuroase decât cele congelate.
INGREDIENTE
5 KG vinete
4 linguri ulei de floarea soarelui, calitativ
O lingura de sare
METODA DE PREPARARE
Coacem vinetele pe flacără, grătar sau la cuptor, în funcție de preferințe, asigurându-ne că sunt bine coapte.
Le așezăm într-o tavă, presărăm sare peste ele și le acoperim cu folie alimentară sau cu o altă tavă, lăsându-le astfel timp de 15 minute, apoi le curățăm rapid sub un jet de apă rece.
Se vor curăța foarte ușor și rapid, după ce au fost lăsate astfel cu sare. Punem vinetele curățate într-o sită și le lăsăm să se scurgă bine.
După ce s-au scurs, le tocăm pentru salată și le amestecăm cu sare și o lingură de ulei.
Spălăm borcanele, le scurgem de apă și le sterilizăm în cuptor pentru 10 minute, apoi le lăsăm să se răcească ușor și le umplem cu vinete, presându-le bine cu o spatulă pentru a evita formarea golurilor de aer.
Umplem borcanele până la margine, apoi adăugăm câte o lingură de ulei în fiecare. Uleiul va crea o barieră protectoare pentru vinete în timpul păstrării.
Înfiletăm capacele bine spălate și șterse și punem borcanele în cuptor pentru 10 minute, la 180 de grade.
După ce stingem focul, lăsăm borcanele în cuptor să se răcească treptat, apoi le depozităm în cămară.
Cu siguranță veți dori să repetați această rețetă de vinete la borcan pentru iarnă și anul următor!