Ce se întâmplă in corpul tău dacă mănânci cireşe? Sigur nu știai!

3,150

Iată care sunt beneficiile cireșelor pentru sănătatea noastră.

Cireșele sunt cunoscute pentru varietatea lor largă de vitamine și minerale, chiar dacă nu dețin un record specific pentru o anumită substanță.

În special, acestea sunt bogate în vitaminele A și C. Consumul a 100 de grame de cireșe poate oferi aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina A și 17% din cel de vitamina C.

O cantitate semnificativă de flavonoide din cireșe îmbunătățește absorbția vitaminei C, aducând astfel beneficii pentru imunitate, piele, păr și articulații.

De asemenea, cireșele sunt o sursă bună de vitamine B și conțin diverse minerale, cum ar fi potasiu, fosfor, magneziu și fier.

Gustul acrișor al fructelor este datorat unei varietăți de acizi organici. Acizii triptofan, folic, malic, salicilic, succinic, citric și alți acizi stimulează digestia și producția de suc gastric.

Acestea inhibă, de asemenea, creșterea bacteriilor putrefactive dăunătoare.

Culoarea roșie a cireșelor se datorează antocianinelor, care sunt antioxidanți. Acești compuși au un efect protector, ajutând celulele să reziste stresului cauzat de procesele oxidative.

Numeroase studii confirmă beneficiile cireșelor pentru sportivi, datorită concentrației ridicate de antociani, care au și proprietăți antiinflamatoare.

Sportivii care includ cireșe în alimentația lor se recuperează mai rapid și pot susține antrenamente mai intense și de durată mai lungă.