Ciupercuțe cu usturoi in sos balsamic la cuptor. Delicioase si ușor de gătit
Rețeta de post ciupercuțe simple si gustoase intr-un sos balsamic-soia si usturoi. Este atât de delicioasă ca nu îți mai trebuie carne.
Pentru a găti această rețetă minunată, ai nevoie de următoarele ingrediente:
INGREDIENTE:
Ciuperci Champignon 500 g
Sos de soia 3 lingurite
Otet balsamic 1 lingura
Condimente dupa gust
Ulei de masline dupa gust
Usturoi dupa gust
METODA DE PREPARARE
Pregatiti ciupercile si curatatile, dar nu le taiati tulpinile.
Ciupercile se aseaza intr-un castron, se stropeste otet balsamic peste ele si se condimenteaza cu usturoi maruntit sau zdrobit.
Turnati ulei de masline si sos de soia peste ciuperci. Adaugati condimentele preferate.
Lasati ciupercile sa stea in marinata timp de 15 minute, amestecand de doua ori.
Transferati amestecul intr-o tava pentru copt, varsati marinata peste.
Introduceti tava cu ciuperci in cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la temperatura de 190 de grade Celsius. Amestecati de cateva ori pe durata gatirii.
Aceasta reteta de ciuperci poate fi servita atat rece, cat si calda, ca aperitiv sau garnitura pentru carne si friptura.