Descoperă o prăjitură cu mac savuroasă și delicioasă
Această prăjitură irezistibilă te va cuceri cu fiecare mușcătură. Iată cum să o pregătești.
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
10 albușuri
10 linguri zahăr
100 g nucă de cocos
100 g mac
1 praf de copt
4 linguri făină
INGREDIENTE PENTRU CREMA
300 ml lapte
10 gălbenușuri
5 linguri zahăr
4 plicuri zahăr vanilat
3 linguri făină
1 pachet de unt
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA
100 g ciocolată cu lapte
20 g unt
biscuiți
METODA DE PREPARARE
Blat:
Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Mixează albușurile cu zahărul până obții o spumă fermă și strălucitoare.
Integrează nucă de cocos, mac și făina combinată cu praful de copt în spuma de albușuri. Amestecă ușor.
Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt sau acoperită cu hârtie de copt și coace timp de 15-20 de minute. Verifică dacă este gata cu ajutorul unei scobitori.
După coacere, lasă blatul să se răcească în tavă.
CREMA
Pune gălbenușurile cu zahărul, zahărul vanilat, laptele și făina într-un recipient rezistent la căldură. Așează recipientul pe un vas cu apă fierbinte și amestecă până când obții o compoziție densă. Lasă să se răcească. În alt castron, mixează untul moale până devine cremos, apoi adaugă încet crema răcită.
PREPARARE
Aplică un strat uniform de cremă peste blatul care a fost lăsat să se răcească complet. Aranjează biscuiții Picnic pe partea de sus a cremei. Toplește ciocolata împreună cu untul și toarnă glazura rezultată peste biscuiți. Transferă prăjitura în frigider și las-o să se întărească cel puțin 4 ore înainte de a fi servită.
Poftă Bună!