Deliciu de Paște. Rețeta tradițională Friptură de miel la cuptor cu vin și usturoi verde

3,933

Pentru a pregăti o friptură delicioasă de miel, avem nevoie de următoarele ingrediente:

INGREDIENTE

2 pulpe de miel (carne de miel cu os)

1 legatura usturoi verde (10 fire de usturoi proaspat)

2 linguri ulei

1 lingurita sare

1 lingurita piper negru macinat

1 lingurita boia de ardei dulce

300 ml vin alb

1 ceasca apa

METODA DE PREPARARE:

In primul rand se alege o carne de miel tanar si crescut la tara la noi in Romania, mielul sa aiba o greutate maxima de 10-12 kg, carnea se va face mai repede si va avea un gust adevarat de miel.

Carnea de miel (pulpe de miel) se curata putin de grasime (seu de miel), se spala si se lasa putin sa se scurga de apa.

Usturoiul verde cu tot cu frunze se curata si se spala.

Cu un cutit subtire se cresteaza pulpele de miel si se inteapa in 2-3 locuri, se fac mici incizii dintr-o parte a pulpei in cealalta.

Carnea de miel se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia iar in inciziile facute se baga cate un fir de usturoi.

Se unge o tava de cuptor cu putin ulei, se asaza frumos pulpele de miel, din firele de usturoi ramase se impletesc cateva coronite de usturoi si se pun printre carne.

Se stropeste carnea cu putin ulei, se adauga o ceasca de apa si una de vin, se acopera tava de friptura cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si se introduce tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

În timp ce friptura este în cuptor, se pregătește o garnitură din salată de varză proaspătă sau o salată de sezon formată din salată verde, ceapă verde, ridichii, ulei de măsline, oțet de mere, mărar și pătrunjel proaspăt.

După 30 de minute, se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu, se întorc bucățile de carne de miel și se adaugă restul de vin alb.

Se continuă coacerea fără folie de aluminiu pentru încă 30 de minute, până când carnea este frumos rumenită și sosul a scăzut ușor.

Friptura de miel este o rețetă tradițională delicioasă pentru masa de Paște, fiind nelipsită dintr-un meniu pregătit pentru această ocazie.

Sărbători fericite!