Prajitura delicioasă cu cremă și nuci. Rețeta din caietul bunicii

19,468

Rețeta pentru prajitura delicioasă cu cremă și nuci.

INGREDIENTE PENTRU BLAT:

100 gr zahar
200 g nuci macinate
8 oua proaspete
2 linguri de faina alba
1 pliculet de praf de copt

INGREDIENTE PENTRU CREMA

150 g zahar fin
3 galbenusuri de ou
250 g margarina sau unt
2 pliculețe de zahar vanilat

INGREDIENTE PENTRU GLAZURA

100 g zahar granulat
3 albusuri de ou

MOD DE PREPARARE

Blatul Pufos:

Bate albusurile spuma si adauga treptat zaharul, mixand pana la obtinerea unei texturi cremoase. Adauga galbenusurile, nucile macinate si faina, amestecand usor. Coace blatul intr-o tava pregatita timp de aproximativ 30 de minute, apoi taie-l in doua orizontal.

Crema Delicioasa:

Amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi gatiti-le la foc mic pana devin groase. Lasati-le sa se raceasca, apoi incorporeaza margarina sau untul pana obtii o crema fina. Intinde crema intre cele doua foi de blat.

Glazura Fina:

Bate albusurile spuma pe aburi cu zaharul pana obtii o consistenta ferma. Intinde glazura peste prajitura pentru un finisaj dulce si delicios.

Spor la gătit și Poftă bună!