Prajitura delicioasă cu cremă și nuci. Rețeta din caietul bunicii
Rețeta pentru prajitura delicioasă cu cremă și nuci.
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
100 gr zahar
200 g nuci macinate
8 oua proaspete
2 linguri de faina alba
1 pliculet de praf de copt
INGREDIENTE PENTRU CREMA
150 g zahar fin
3 galbenusuri de ou
250 g margarina sau unt
2 pliculețe de zahar vanilat
INGREDIENTE PENTRU GLAZURA
100 g zahar granulat
3 albusuri de ou
MOD DE PREPARARE
Blatul Pufos:
Bate albusurile spuma si adauga treptat zaharul, mixand pana la obtinerea unei texturi cremoase. Adauga galbenusurile, nucile macinate si faina, amestecand usor. Coace blatul intr-o tava pregatita timp de aproximativ 30 de minute, apoi taie-l in doua orizontal.
Crema Delicioasa:
Amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi gatiti-le la foc mic pana devin groase. Lasati-le sa se raceasca, apoi incorporeaza margarina sau untul pana obtii o crema fina. Intinde crema intre cele doua foi de blat.
Glazura Fina:
Bate albusurile spuma pe aburi cu zaharul pana obtii o consistenta ferma. Intinde glazura peste prajitura pentru un finisaj dulce si delicios.
Spor la gătit și Poftă bună!