Rulouri cu cremă de vanilie. Rețetă simplă și delicioasă
Rețeta Rulouri cu cremă de vanilie
INGREDIENTE PENTRU ALUAT
500 gr făină,
2 ouă + 1 pentru uns rulourile,
130 gr zahắr,
100 ml ulei,
100 ml lapte,
7 gr ammoniac,
un praf de sare
INGREDIENTE PENTRU CREMA DE VANILIE
un litru de lapte,
200 gr zahăr,
2 gălbenuşuri,
10 linguri amidon,
100 gr unt,
o fiola esenţă de vanilie,
2 pliculete zahăr vanilat,
un praf de sare
MOD DE PREPARARE
PREPARAREA ALUATULUI
Intr-un bol se mixează zahărul cu uleiul și laptele până se topește de tot zahărul, apoi se adaugă ouale și se continua mixarea 2-3 minute. In compozitie se adaugă sarea și amoniacul,se adaugă făina treptat si se amesteca pana se formează un aluat ferm ce poate fiîntins intr-o foaie și prelucrat cu mâinile
Aluatul obtinut se împarte în 4 părţi egale. Se intind patru foi care se taie pe lungime in fasii subtiri de 2 cm.
Formele pentru rulouri se ung cu putin ulei. Se rulează pe un formă (con ),fiecare fasie suprapunându-se marginile. Daca nu aveti conuri le puteti crea dumnevoastra din hartie de copt.
Se ung rulourile cu galbenus de ou și se așază intr- o tava tapetată cu hârtie de copt.Se coc rulourile în cuptorul încins la 180° pentru circa 15-20 minute cât să se rumenească ușor.
Dupa ce sunt coapte se lasắ să se rắcească și se îndepartează usor formele metalice prin rulare sau hartia de copt prin tragere usoara.
PREPARAREA CREMEI
Se pune laptele rece intr-o oală. Peste el se adaugä zahărul,amidonul, zahărul vanilat,un prafde sare și apoi cele două gălbenușuri (batute cu telul). Se
omogenizează bine ingredientele si se pune la fiert amestecul pe foc mic, amestecându-se continuu pentru a împiedica lipirea cremei.
După ce crema se îngroașă, se lasă sắ se
răcească. Separat se mixează untul pană se
spumează, apoi se adaugă treptat peste el crema răcită si se mixează bine
Crema obtinută se imparte în două, în prima parte se adauga esență de vanilie iar in cealaltă parte senadaugă 2 linguri de cacao sau 100 gr de ciocolată neagră.
ASAMBLAREA RULOURILOR:
Crema se pune într-un poș cu dui stelat și se umplu rulourile pregătite. Le puteti umple cu frisca batuta, mascarpone sau crema de ciocolata finetti.
Rulourile se vor ţine la frigider până în momentul servirii când se vor pudra cu zahar vanilat.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!