Cornulete fragede cu smantana. Aluatul se face foarte ușor și repede. Se pune orice umplutura.
Reteta pentru cornulete cu smantana. Se pot umple cu orice, iar aluatul se face foarte repede si usor
INGREDIENTE
500 gr faina
189 gr smântână
250 g unt
3 galbenusuri
1/2 lamaie – suc + coaja
1 pliculet zahar vanilat
In plus, vom avea nevoie de:
zahar pudra si zahar vanilat pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Pentru început se lasă untul sa se încălzească la temperatura camerei.
Apoi se adauga smantana și galbenusurile.
Se bat bine cu mixerul si apoi se adauga faina, sucul de lămâie, zaharul vanilat și coaja de lamaie.
Faceti un aluat moale si lasati-l sa se dospeasca cam jumatate de ora.
Tăiați aluatul in 10 parti.
Faceți din fiecare parte cate o clatita mica si rulati-o.
Așezați-le o tava de copt, acoperiți-le cu o folie si puneți-le frigider pentru 24 de ore. (se pot face si imediat, dar in acest mod ies mai fragede).
Din aluatul pregatit in forma de clatite, decupati triunghiuri (câteva bucati) si rulati-le in forma de cornuri (puteti pune umplutură cu ciocolata, dulceata, nuca, etc).
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 180 de grade circa 20 de minute.
Pudrati cornuletele calde cu un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.
Poftă bună!