Rețeta de clătite de post cu griș, sunt pufoase și nu se rup
Clatitele sunt printre cele mai apreciate deserturi, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Aceste delicii pufoase și moi sunt ideale alături de o ceașcă de ceai sau lapte cald, reprezentând o opțiune perfectă pentru micul dejun sau o gustare dulce în timpul zilei.
Dacă vrei să prepari clătite perfecte, care să nu se rupă și să fie extrem de gustoase, iată rețeta ideală pentru tine!
INGREDIENTE
140 grame de făină de grâu
500 ml de lapte vegetal sau apă minerală
3 linguri de zahăr
50 ml de ulei
60 grame de griș
Un praf de sare
Dacă nu vrei clatite de post, poți adăuga și două ouă în compoziție.
MOD DE PREPARARE
Pentru a obține clătitele perfecte, urmează acești pași simpli:
Într-un recipient, amestecă zahărul, sarea și grișul cu apă minerală sau lapte vegetal. Lasă compoziția să stea timp de 10 minute pentru a permite grișului să se umfle.
Adaugă făina de grâu cernută în vas și amestecă bine cu un tel sau mixer. Asigură-te că nu rămân cocoloașe în aluat.
Toarnă uleiul în compoziție și amestecă din nou până obții un aluat omogen.
Încinge o tigaie antiaderentă și toarnă compoziția în ea. Poți adăuga puțin ulei în tigaie, dar clătitele pot fi prăjite și fără ulei datorită conținutului de ulei din aluat.
Păstrează clătitele pe ambele părți în tigaie până când devin aurii și pufoase.
Serveste-le calde și poftă bună!
Variante de umplutură pentru clătite.
Clătitele pot fi umplute în moduri diverse, în funcție de preferințe.
Optează pentru umpluturi dulci, cum ar fi dulceața, brânza de vaci sau ciocolata. În plus, poți experimenta și cu umpluturi sărate, precum brânza, spanacul sau ciupercile.