Drob de ciuperci. Rețetă excepțională de post
INGREDIENTE
500 g de ciuperci proaspete
3 cepe
2 catei de usturoi
1/2 cana de supa de legume
2 linguri de faina
Sare si piper, dupa gust
Ulei pentru gatit
Patrunjel proaspat tocat
MOD DE PREPARARE
Curata ciupercile si taie-le in bucati mici.
Toarna supa de legume peste ciuperci si presara patrunjel proaspat tocat.
Acopera tava cu folie de aluminiu si coace la 150 de grade Celsius timp de 30 de minute.
Într-o tigaie bine încinsă, cu ulei, prăjește ciupercile la foc mic până când își reduc volumul și încep să capete o nuanță rumenie. Adaugă ceapa tăiată cubulețe și amestecă bine.
Condimentează cu sare, piper și usturoi tocat mărunt. Gătește amestecul pentru câteva minute, până când ceapa devine translucidă.
Îndepărtează tigaia de pe foc și adaugă făina, amestecând energic până când compoziția devine omogenă.
Transferă amestecul de ciuperci într-o tavă de copt, tapetată cu făină.
Toarnă supa de legume peste ciuperci și presară pătrunjel proaspăt tocat.
Acoperă tava cu folie de aluminiu și coace la 150 de grade Celsius timp de 30 de minute.
După această perioadă, înlătură folia de aluminiu și mai lasă drobul la copt încă 10-15 minute, până când suprafața devine aurie închisă.
Drobul de ciuperci reprezintă o alternativă excelentă pentru cei ce doresc să reducă consumul de carne sau să adopte o dietă vegetariană. Mai mult, acesta își îmbie cu un gust atât de delicios, încât nici măcar nu vei simți absența cărnii. Poftă bună!