Rețetă simplă și delicioasă de cartofi înăbușiți cu cimbru și usturoi:

1,675

Rețetă simplă și delicioasă de cartofi înăbușiți cu cimbru și usturoi:

6-8 cartofi medii, curățați și tăiați în felii subțiri
4 căței de usturoi, tocați fin
2 linguri de ulei de măsline
1/2 cană de supă de legume sau apă

1 lingură de cimbru proaspăt sau 1 linguriță de cimbru uscat
Sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt pentru garnisire (opțional)
Instrucțiuni:

Pregătirea cartofilor:

Curățați cartofii și tăiați-i în felii subțiri. Spălați-i sub apă rece și lăsați-i să se scurgă.

Călirea usturoiului:

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul tocat și căliți-l ușor până când devine aromat, având grijă să nu-l ardeți.
Adăugarea cartofilor:

Adăugați feliile de cartofi în tigaie și amestecați bine pentru a le acoperi cu usturoiul și uleiul. Lăsați să se călească timp de 3-4 minute, amestecând din când în când.

Adăugarea lichidului:

Turnați supa de legume sau apa peste cartofi. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute sau până când cartofii sunt moi.
Condimentarea cu cimbru:

Adăugați cimbrul proaspăt sau uscat și amestecați bine. Condimentați cu sare și piper după gust. Continuați să gătiți la foc mic timp de încă 5-7 minute până când cartofii sunt bine încăruntați și absoarbeți aromele.

Servirea:

Transferați cartofii înăbușiți într-un vas de servire și presărați cu pătrunjel proaspăt tocat, dacă doriți. Servește calzi ca garnitură sau ca fel principal.l