Prăjitura Negresă cu glazură de ciocolată, cremoasa si super delicioasă

30,844

INGREDIENTELE

150 ml lapte dulce
200 g faina
200 g unt cu 82% grasime
5 oua mari
250 g zahar tos
50 g de cacao
1 lingurita esenta de rom
7 g praf de copt
150 g nuca macinata,un praf de sare

INGREDIENTELE PENTRU GLAZURĂ

50 ml smântână pentru friscă
250 g ciocolată

MODUL DE PREPARARE

Pregătirea blatului

Pentru a pregăti blatul, este esențial să aveți unt la temperatura camerei, astfel încât să fie moale atunci când începeți să pregătiți prăjitura.

Într-un bol, spargeți ouăle în întregime și adăugați un praf de sare și zahăr tos, apoi amestecați până când zahărul se dizolvă complet, obținând o cremă spumoasă.

Introduceți untul moale, esența de rom și laptele, care trebuie să fie la temperatura camerei, în compoziție și amestecați ușor până sunt încorporate.

La final, adăugați făina amestecată cu cacaoa, nucile măcinate și praful de copt și amestecați bine până obțineți o compoziție cremoasă.

Acoperiți o tavă cu hârtie de copt cu dimensiunea de 20×25 centimetri, turnați aluatul în tavă și coaceți la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30-35 de minute.

După ce prăjitura este coaptă, lăsați-o să se răcească în tavă. Verificați dacă este gata folosind testul cu scobitoarea.

Pregătirea glazurii

Pentru a pregăti glazura, începe prin a așeza bucățile de ciocolată și smântâna pentru frisca într-o crăticioară. Apoi, încălzește-le la foc mic sau pe baie de aburi, amestecând constant până când ciocolata se topește complet.

După ce compoziția este omogenă, îndepărtează-o de pe sursa de căldură și toarn-o delicat peste prăjitura ta. Poți alege să o decorezi cu nucă măcinată sau să o lași simplă, acoperită doar de glazură. Lasă prăjitura să se răcească complet înainte de a o tăia în cuburi.

Poftă bună!