Vlad Ciurea: Alimentul care este dușmanul creierului. Nu trebuie consumat deloc

18,153

Alimentul care nu trebuie consumat nici măcar o dată pe an. Ce spune Vlad Ciurea despre el

Acest aliment este unul adorat de mulți români, din păcate. Zahărul este dușmanul creierului care nu ar trebui consumat nici măcar o dată pe an.

Celebrul medic Vlad Ciurea spune că el a renunțat de mult la zahăr pentru că știe cât de rău face creierului.

Zahărul este un aliment toxic și Vlad Ciurea spune că a decis să renunțe complet la zahăr și să îl înlocuiască în dieta sa.

Un aliment care ar trebui evitat cu strictețe, chiar și o dată pe an, este subiectul unui avertisment sever din partea medicului Vlad Ciurea. Potrivit specialistului, acest aliment este un dușman al sănătății creierului, iar chiar el a renunțat complet la consumul acestuia.

Chiar dacă toți iubim dulciurile, există alternative sănătoase la zahăr, cum ar fi mierea sau stevia. Medicul recomandă să obținem necesarul zilnic de dulce din surse naturale, precum fructele.

“Este toxic. Am folosit ani de zile zahăr și, treptat, l-am eliminat, există miere, green sugar, stevie, o grămadă de alternative. Folosesc fructe, miere, din astea-mi iau zahărul.

Toate glucidele în formă excesivă nu fac bine celulei nervoase, nu-i aduc elementul nici de metabolism, nici acele substanțe care ajută transmisia între două celule, neurotransmițători”, a spus medicul.

Pentru a menține un creier sănătos, este recomandat să evităm alimentele bogate în grăsimi. Medicul Vlad Ciurea subliniază că, deși stomacul poate aprecia alimentele grase, creierul preferă grăsimile în cantități moderate.

Ar trebui să limităm consumul de alimente procesate și bogate în grăsimi, precum sarmalele sau cârnații grași.

Este esențial să optăm pentru un regim alimentar echilibrat, bogat în nutrienți, și să consumăm suficientă apă pentru hidratare. Odihna corespunzătoare pe timpul nopții are, de asemenea, o importanță majoră pentru menținerea sănătății creierului

”Grăsimea nu face bine, știm cu toții. Sunt acele alimente, extraordinar de bune, făcute de români cu ocazia sărbătorilor. Creierul nu apreciază deloc. Foarte puțină grăsime apreciază creierul”, a mai spus medicul.