Daciana Sârbu, fosta soție a lui Victor Ponta, a reușit să construiască o afacere de succes în București

1,184

După ce a activat timp îndelungat pe scena politică din România, Daciana Sârbu, fosta soție a ex-premierului Victor Ponta, și-a schimbat radical direcția profesională, alegând să se dedice unui proiect de succes în domeniul cofetăriei. Ajunsă la 47 de ani, Daciana Sârbu se implică în mai multe afaceri, printre care și o cofetărie din București, care a reușit să atragă rapid atenția publicului.

Născută în Arad, Daciana Octavia Sârbu este fiica fostului ministru al Agriculturii, Ilie Sârbu, și și-a început cariera politică la doar 19 ani. A fost membră a Partidului Social Democrat (PSD) până în 2018 și a reprezentat România în Parlamentul European între 2007 și 2019. În 2014, aceasta a ocupat funcția de vicepreședinte al Comisiei de Mediu și Sănătate Publică, având o activitate notabilă pe scena politică, potrivit cancan.ro.

Drumul spre succes în lumea deserturilor

După ce a renunțat la cariera politică, Daciana Sârbu a decis să-și îndrepte atenția către afaceri. Astfel, în 2015, împreună cu partenera sa Cristina Voicu, a inaugurat prima cofetărie Mara Mura în București.

Deși afacerea a avut un început promițător, colaborarea dintre cele două a încetat după un an, iar Daciana a preluat integral conducerea. În 2018, a înregistrat afacerea pe o nouă firmă, Maramura Cake SRL, dedicându-se cu entuziasm acestei noi provocări.

Primii ani au fost dificili, iar afacerea s-a confruntat cu pierderi de 81.000 de lei la sfârșitul lui 2018. În ciuda obstacolelor, Daciana a ales să se retragă definitiv din politică și să se concentreze pe dezvoltarea cofetăriei.

Efort și dedicare pentru a reuși

Pentru a se perfecționa în acest domeniu, Daciana Sârbu a urmat cursuri la o renumită școală din Franța, specializată în deserturi. A dobândit cunoștințe valoroase de la profesioniști de top, aplicându-le cu succes în afacerea sa. În scurt timp, cofetăria sa a devenit un loc popular atât pentru locuitorii Capitalei, cât și pentru turiști.

Astăzi, Daciana Sârbu conduce un lanț de patru cofetării în București și are în echipă 41 de angajați. Afacerea sa este considerată o poveste de succes, datorită pasiunii și efortului constant pe care le-a investit.

Despre dificultățile și reușitele acestui parcurs, Daciana a povestit într-un interviu pentru alistmagazine.ro.

“Când am simțit că e sfârșitul acestui drum, am căutat să fac ceva care să îmi aducă bucurie, să mă regăsesc. Am pornit de la pasiunea mea pentru gătit, am mers la școală, și am început acest business dulce.

Sute sau poate chiar mii de ore de muncă, de stres, de planuri, de idei, de dorințe, de gânduri, anxietate, speranță, încredere. Și asta e doar lista scurtă. Ce a prevalat a fost încrederea mea că trebuie să încerc și că cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să nu reușesc. Am avut și piedici, am și plâns, dar nu am renunțat.”