Dezvăluire de ultima oră! România a făcut a nouă contestație la TAS. Nimeni nu a știut până în acest moment. După scandalul cu Sabrina Voinea Ana Maria Bărbosu își cere dreptul dreptul la o medalie olimpică

1,375

România are încă o gimnastă care a depus contestație la TAS după finala la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sabrina Voinea a fost penalizată în finala de la sol pe motiv că ar fi călcat în afara covorului. Sportiva, care avea șanse la medalia de bronz, a ales să conteste această decizie la TAS. Cu toate acestea, ea nu este singura gimnastă din România care a recurs la această măsură după prestațiile de la Jocurile Olimpice.

O altă contestație la TAS din partea unei gimnaste care a reprezentat România la Jocurile Olimpice

Cristian Jura, președintele Tribunalului Român de Arbitraj Sportiv, a dezvăluit într-un interviu că România a depus două contestații la TAS după finala la sol de la Jocurile Olimpice.

Pe lângă cea depusă de Sabrina Voinea, mai există una formulată de Ana Maria Bărbosu. Aceasta consideră că a fost tratată incorect în ceea ce privește nota de dificultate primită la Paris. În consecință, a decis să apeleze la TAS pentru a-și apăra șansa de a obține medalia de bronz.

“Sunt două contestații depuse. Una pe nota de la dificultate a Anei Mariei Bărbosu și a doua pe povestea cu călcâiul a Sabrinei Voinea. Eu cred că a doua, cel puțin, va fi destul de clară.

Probatoriul este foarte bine întemeiat. Bazat pe filmări, pe fotografii, chestii care sunt greu de combătut. (n.r. Nu se știa că Ana Maria a depus contestație). Da, vă pot confirma asta”, a declarat Cristian Jura

Sabrina Voinea crede că arbitrele de la Paris au prezentat o imagine eronată în legătură cu penalizarea ei. Ea susține că imaginea utilizată ar fi fost luată fie de la concursul pe echipe, fie din calificările de la sol.

“Eu n-aș spune că s-a pierdut medalia, sincer să fiu. Să așteptăm decizia diviziei ad-hoc de la Paris și vedem atunci e pierdută sau nu medalia. Avem două sportive care se luptă pentru bronzul olimpic. Își caută dreptatea în continuare”, a spus Jura, conform sursei citate.

Când o să apară decizia TAS

“Această divizie ad-hoc, ce analizează cu celeritate cazurile, și le judecă acolo unde are competența, sunt soluționate pe durata Jocurilor Olimpice. Sunt termene foarte scurte. Practic, din momentul în care decizi să faci o contestație, un apel, sunt 24 de ore.

Dar, în funcție de probatoriu, de ceea ce se cere, de complexitate, ar mai putea fi prelungit acest termen cu încă 24 de ore. Însă nu mai departe de ultima zi a Jocurilor Olimpice. Pentru că apoi divizia ad-hoc de la Paris nu mai funcționează, este dizolvată.

(n.r. Poate câștiga una dintre sportive bronzul?) Dacă ne gândim la precedente, lucrurile pot sta în felul următor. Avem două tipuri de jurisprudență a TAS-ului. Una care ne ajută, mă refer pe noi, ca români.

La schi, acum doi ani, la JO de la Beijing, a fost o sportivă, Fanny Smith, care a făcut contestație pentru bronz. A câștigat apelul. În cazul ei, nu i s-a luat bronzul sportivei care urcase pe podium la JO, ci i-a fost acordată una și schioarei din Elveția. Au fost două medalii de bronz.

(n.r. Va rezolva TAS aceste cazuri?) Eu așa sper. Dacă nu, atunci sigur Federația Internațională de Gimnastică va avea un cuvânt de spus”, a mai spus Cristian Jura.

Gimnastele cer dreptate pentru notele primite la Jocurile Olimpice, iar miza este mare. Cele două sportive, Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, încearcă să lupte pentru șansa lor de a câștiga medalia de bronz la TAS.