De ce nu este recomandat sa mâncăm roșii cu brânză. Ce spun nutriționiștii

1,007

Nu există o combinație mai delicioasă decât roșiile și brânza. Mulți gurmanzi adoră să savureze aceste două alimente împreună. Se poate spune că această combinație este una dintre preferatele românilor. Mulți așteaptă cu nerăbdare să apară roșiile românești pe piață pentru a le consuma alături de brânză. Cu toate acestea, renumita nutriționistă Mihaela Bilic avertizează că această gustare este, de fapt, foarte calorică.

De ce nu este recomandat să consumi roșii cu brânză

Deși majoritatea oamenilor consideră că roșiile cu brânză, fie în salată, fie consumate simplu, sunt un adevărat răsfăț, nutriționiștii susțin că această combinație nu este cea mai sănătoasă opțiune.

În perioada următoare, pe piețele din România vor apărea roșiile locale. Românii sunt cunoscuți pentru pasiunea lor față de această combinație, însă nutriționiștii vin cu o avertizare referitoare la consumul acestei gustări.

Mihaela Bilic, expert în nutriție, aduce vești îngrijorătoare, mai ales pentru cei care se confruntă cu câteva kilograme în plus. Ea subliniază că brânza reprezintă un adevărat pericol pentru silueta noastră, putând fi chiar mai dăunătoare decât carnea.

“Ce poate fi mai savuros, delicios si de sezon decât roșiile cu brânză…fără pâine, o să spuneți, ca să nu ne îngrașăm. Problema e că nu pâinea îngrașă (sau nu la fel de tare) precum brânza. Și când spun brânza mă refer la orice tip de brânzeturi, indiferent de cât sunt de sărate: caș și telemea proaspătă, telemea veche (maturată), mozzarella, cașcavaluri, brânza de burduf sau frământată.

Deși conține la fel de multe proteine ca și carnea si peștele, în brânzeturi avem de 3 ori mai multă grăsime. În plus o felie de brânza de 100g o mănânci într-o clipă, la carne e mai mult de mestecat.”, a scris Mihaela Bilic pe pagina desocializare.

Nutriționiștii atrag atenția asupra acestui pericol

Deși avertizează asupra riscurilor, Mihaela Bilic susține că putem continua să ne bucurăm de această gustare delicioasă, dar este esențial să fim atenți la cantitatea de brânză consumată la o masă.

Potrivit nutriționistului, combinația ideală între cele două alimente ar trebui să conțină 80% roșii și 20% brânză.

“Apropo de gramaj, porția corecta de brânză e de 70g, adică acele pachete ridicol de mici de la supermarket conțin 3 porții!! Unde sunt vremurile în care cumpărai brânza cu calupul? Acum asist la o adevărată conspirație a producătorilor, parcă si-au propus cu toții să ne învețe ce înseamna porția corectă! O felie mare cât palma si groasă de un deget are DOAR 200g și e prețios pusă într-un pachet individual tras in vid. Deja când găsești pachete de jumătate de kilogram se numește desfrâu.

E spre binele nostru, credeți-mă! E ușor sa mănânci prea multă brânză dacă bucata e mare. Așa, cu pachetul mic, ești mai atent. Nu de alta, dar brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăț, un condiment, un ingredient al mâncării. Și da, puteti mânca fără grijă roșii cu brânză, cu condiția ca roșiile sa ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte puneți câteva cubulețe de brânză peste un castron de roșii. Si atenție la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă!.”, a mai adăugat Mihaela Bilic.