Colonul poate acumula până la 18 kilograme de reziduuri metabolice! Iată modalitățile naturale de detoxifiere

3,120

Eliminarea toxinelor din organism este esențială pentru menținerea sănătății, iar un factor major în această ecuație este starea colonului. Aproximativ 90% dintre factorii care predispun la îmbolnăvire sunt legați de un colon încărcat.

Cum putem atinge purificarea fără a recurge la medicamente? Colonhidroterapia, o tehnică de curățare naturală a intestinului gros și detoxifiere a întregului organism, oferă o soluție.

Această practică, relativ nouă în România, a fost integrată în clinicile de medicină alternativă de aproximativ zece ani. Deși unii medici convenționali nu o recomandă din lipsă de cunoștințe, mulți specialiști din domeniul terapiei alternative și chiar gastroenterologi o susțin.

Conceptul de bază al tratamentelor alternative este că organismul uman are o capacitate naturală de a atinge echilibrul și sănătatea optimă, având capacitatea de autovindecare, dar având nevoie și de intervenție externă.

La Centrul de Medicină Alternativă Quantum Therapy, medicii practică colonhidroterapia sau hidrocolonoterapia. Această terapie profesională implică eliminarea toxinelor prin irigarea intestinului gros cu apă purificată. Aparatul de ultimă generație, Hab Hermann, este folosit pentru a curăța colonul cu apă alcalinizată și dezinfectată.

Această procedură eficientă îndepărtează natural toxinele depuse pe pereții colonului, evitând utilizarea medicamentelor. De ce alegem o astfel de terapie în locul detoxifierii cu ceaiuri din plante și regim alimentar? Pentru că colonhidroterapia oferă o abordare directă și profundă, contribuind la menținerea sănătății și echilibrului organismului.

„Din totalul factorilor favorizanţi ai îmbolnăvirii, 90% îl reprezintă colonul murdar”, atrage atenția medicul Gabriela Soare.

Terapeutul Edward Serdenciuc, asistentul şi colegul medicului Gabriela Soare, arată:

“Colonul nostru este ca un al doilea «creier» al organismului. Creierul nostru, când este surmenat de stres și foarte multe alte lucruri negative, ne induce o stare deteriorată din punct de vedere psihic şi căutăm relaxarea la aer liber.”

“La fel, când avem o cantitate foarte mare de toxine in corp, colonul, «coşul de gunoi al organismului, dă la rândul lui o stare de disconfort, de surmenare. La bărbați limba e încărcată, ochii încercănati, firul de pår se subţiază şi cade, omul simte o stare de iritare la orice.”

“Colon încărcat. Femeile simt o stare de iritare extremă, suferă de insomnie, sunt obosite, picioarele sunt grele, vezica biliară este încărcată, calculii şi nisipul biliar nu se elimină. Aşadar, nu-i de mirare că, la un moment dat, omul se confruntă cu balonări frecvente, dureri de cap epuizare şi nu ştie de ce.”

”De-a lungul anilor, se pot depozita în intestine între 2 şi 18 kg de reziduuri metabolice, resturi de medicamente, materie parţial digerată etc.. Toţi simţim zilnic nevoia să ne curățăm exteriorul, de ce să nu o face şi la interior? Şi încă ceva! Consumul frecvent de lapte şi brânză favorizează această pietrificare, zidire a plăcii mucoidale pe pereții intestinului, fiindcă noi nu mai avem enzimele pe care le au bebeluşii.

Suntem adulți. Ați mai văzut viței, deveniți adulţi, să mai bea lapte? Deci laptele nu mai este indicat la maturitate”.

Colonhidroterapia este o procedură sigură în care apa este introdusă în organism prin rect, sub presiune gravitațională redusă, eliminând riscul de perforație intestinală. Apa, filtrată și încălzită ușor, stimulează contracțiile colonului, facilitând eliminarea reziduurilor printr-un tub în condiții igienice riguroase.

Cantitatea de apă introdusă poate ajunge la 15 litri, adaptându-se nevoilor fiecărui pacient, iar procedura se desfășoară în mai multe ședințe. Pentru cei sănătoși, sunt suficiente 4-5 ședințe, în timp ce alții pot beneficia de 10-12 sesiuni.

Durata unei ședințe este de aproximativ 45 de minute, variind în funcție de pacient, iar fiecare sesiune de colonhidroterapie se repetă la intervale de 2-3 zile. Este o abordare care promovează igiena maximă și sănătatea intestinală, adaptându-se individual nevoilor și condițiilor fiecărui pacient